Зелена ли е водата в бидона ви?

Зелена ли е водата в бидона ви? Този проблем може лесно да бъде избегнат!

Особено при дълъг престой край водата често се случва питейната вода в бидоните да започне да позеленява. Това се получава, тъй като в тях се образуват водорасли, които развалят водата и могат да причинят големи неприятности на някои чувствителни хора. Не е трудно да избегнете този проблем. А ако все пак установите, че във вътрешността на бидона ви растат водорасли, не е нужно да го изхвърляте, а просто да го дезинфекцирате.Туба за вода

Редовно ходим на риба в продължение на 14 дни и три седмици, а питейната вода е най-ценната стока. Готвим с нея, мием чинии, къпем се с нея… Просто не можете да минете без вода при дългосрочни екскурзии. Днес можем да произвеждаме електроенергия със слънчеви панели, носим и заредени захранващи устройства и автомобилни акумулатори, за да зареждаме телефоните си, bluetooth високоговорителите, лаптопите и т.н.

Съхранявайте водата на сянка или на тъмно място

Но да преминем към темата! Просто не излагайте водата в бидоните на светлина и особено на слънце. По този начин ще предотвратите обрастването на бидона със зелени водорасли. А ако все пак ви се случи да получите зелена вода, консумирайте я най-много след преваряване. Все пак за предпочитане е изобщо да не я консумирате, ако имате алтернативен заместител. Вкъщи просто излейте водата, изплакнете каничката с препарат или други подобни химикали и лесно ще се отървете от зеленото в бидона. Изплакнете бидона няколко пъти или по-добре, напълнете бидона с вода и го оставете в препарата за ден два.

Можете да попречите на слънцето и повечето светлина да променят водата в бидона, като просто го покриете с кърпа. Също така непрозрачните бидони са чудесни, това ще помогне много. Ако имате микробус или друг автомобил с багажник, в който е тъмно, когато е затворен, можете да съхранявате бидона с вода там.

Прясната питейна вода, разбира се, е най-добра, но ако отивате някъде на диво място, както сме ние, тогава нямате друг избор, освен да вземете вода със себе си. тогава може да намерите някои от моите съвети за полезни!

Post Author: Geo Van

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.